შესავალი ტურიზმისა
და მასპინძლობის მენეჯმეტში 1
დასკვნითი გამოცდის საკითხები:
1. მასპინძლობის ინდუსტრიის საზღვრები.
2. კორპორაციული ფილოსოფია.
3.
ტურიზმის არსი
4.
ტურიზმის
ხუთი ერა
5.
ტურიზმის
ორგანიზაციები
6. ტურიზმის ეკონომიკური ზეგავლენა
7. ტურიზმის სოციალური და კულტურული ზეგავლენა
8. სასტუმროების განვითარება და მესაკუთრეობა
9. სატუმროების კლასიფიკაცია
10. დეპარტამენტების ფუნქციები სასტუმროში
11. საკუთრების მენეჯმენტის სისტემები.
12. სასტუმროს ოპერაციები:
საკვები და სასმელი.
13. კულინარული ხელოვნება და რესტორნის ბიზნესი – განვითარება და კლასიფიკაცია.
14. რესტორნის ოპერაციები.
(მერვე
თემა მთლიანად პერსონალური პროფილების გარდა).
15. მართული მომსახურებები. (მეცხრე
თემა მთლიანად პერსონალური პროფილების გარდა).
16. სასმელები.
17.
ბარები
და სასმელის მემნეჯმენტი.
18.
რეკრეაცია და დასვენება
შეფასების კრიტერიუმი: 40% (4 ფუნდამენტური
საკითხიდან თითოეული ფასდება 10 ქულით).
ლიტერატურა:
Introduction to Hospitality Management, John R. Walker, Pearson
Education Inc.,NJ, USA, 2004.
No comments:
Post a Comment